Elektro Magnetna Sevanja
Header image

ZAŠČITA PRED EMS

ZAŠČITA PRED VISOKOFREKVENČNIM IN NIZKOFREKVENČNIM ELEKTROMAGNETNIM SEVANJEM
Elektromagnetno sevanje je www.cataniapilates.it vzeti resno. Izpostavljeni smo mu vsi in to v vedno večjem obsegu ter daljšem obdobju. Šele v zadnjih nekaj letih se je začela ozaveščenost izboljševati, kljub temu pa večina ljudi ne ve ničesar ali malo, kako se obraniti pred tveganji, ki jih prinaša sevanje. Ker je že znano in tudi dokazano da elektrosmog škoduje, je najboljša rešitev, da čimprej ukrepamo ter tako sami zmanjšamo tveganje za nastanek rakavih in drugih obolenj.

Pomembno je vedeti, da delimo elektromagnetno sevanje v dve veliki skupini; visokofrekvenčno elektromagnetno sevanje (npr. sevanje mobilnih baznih postaj, radijskih in televizijskih oddajnikov, DECT telefonov, WLAN …) in nizkofrekvenčno elektromagnetno sevanje (npr. sevanje električnih napeljav in drugih električnih naprav…). Elektromagnetnega sevanja prodira skozi zidove in stene naših domov, pisarn, delavnic in drugih prostorov, v katerih se dnevno zadržujemo. Kljub temu pa lahko z uporabo nekaterih zaščitnih produktov v celoti odpravimo izpostavljenost notranjim in zunanjim vplivom sevanja.

 

ZAŠČITNI PRODUKTI

1.   ZAŠČITNE BARVE

Nudijo skoraj popolno zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem in nizkofrekvenčnim električnim sevanjem. Ne vsebuje nobenih toksičnih in drugih nevarnih snovi. Že z enkratnim nanosom dokazano zmanjšamo sevanje za 99%. Primerna je za uporabo zunanjih in notranjih površin, po nanosu se lahko v učinkovitost zaščitnih barv prepričamo z ustreznimi merilnimi napravami.

2.   OKENSKA ZAŠČITA

Ker oken pač ne moremo prebarvati, se zagotavlja zaščita pred visokofrekvenčnim sevanjem na drugačen način. Naše domove, pisarne in bivalne prostore zaščitimo s posebno folijo, ki jo nalepimo po okenski površini. Izbira zaščitne folije dobrega proizvajalca zmanjša sevanje mobilnih baznih postaj in ostalih visokofrekvenčnih naprav za 99%. Naj se opozori, da so te meritve znanstveno dokazane in preverjene, nenazadnje pa si lahko vsak posameznik po nanosu zaščitne barve ali okenske zaščite sam s posebnimi napravami ali s pomočjo strokovnjakov izmeri sevanje pred in po opravljenem zaščitnem posegu. Nekatere zaščitne folije se razlikujejo glede na propustnost svetlobe, praviloma se vrednosti gibljejo med 50% in 70%. V kombinaciji z zaščitno barvo predstavlja popolno zaščito pred nevarnim sevanjem. V kolikor si ne bi radi s folijami zmanjšali propustnosti svetlobe, pa si lahko prostor pred zunanjimi vplivi zaščitite z zavesami izdelanimi iz posebnih patentiranih materialov.

3.   ZAŠČITNA VLAKNA, TKANINEwww.ems.si

Gre za posebna vlakna, tkanine in podobni material, s katerim prekrijemo tla, stene, strop in ostale bivalne površine. Večina zaščitnih najboljših »eko« proizvajalcev na tem področju nudi zaščito pred nizkofrekvenčnimi električnimi sevanji  in visokofrekvenčnimi sevanji. Razpon materialov na tem področju je res širok in se stalno dopolnjuje; na tržišču je mogoče celo dobiti od različnih oblek in oblačil, v vseh možnih barvah za vse priložnosti, pa vse do zaves, posteljnih pregrinjal, tepihov, sedežnih in podobnih prevlek, ki nam zagotavljajo celotno zaščito, tako v spanju, kot v dnevnem času.

4. ZAŠČITA PRED MAGNETNIM SEVANJEM

Električnenaprave, električne napeljave, kablovodi in daljnovodi povzročajo bolj ali manj nevarno magnetno sevanje, v zvezi s katerim se šele v zadnjem obdobju na globalnem trgu dobi produkte, ki takšno sevanje dokaj uspešno zmanjšujejo ali odpravljajo.  Gre za različne materiale s katerimi se lahko zaščiti vaše bivalno in delovno okolje, laboratorije,itd…

5.   ZAŠČITNI ELEKTRIČNI KABLI, RAZDELILCIwww.ems.si

Tudi vsi električni kabli, razdelilci in električna napeljava predstavlja vir elektromagnetnega sevanja. Nekateri električni kabli in razdelilci pa zagotavljajo učinkovito zaščito pred nizkofrekvčenčnim elektromagnetnim sevanjem. Cenovno spadajo v isti rang kot ostali električni kabli in razdelilci, ki so vir elektromagnetnega sevanja. Posebej se priporoča uporaba oklopljenih kablov, pri gradnji hiši in pozneje za zaščito pred kritičnimi mesti. Prav tako pa so zelo popupalrni tudi t.i. imenovani tehnično izpopolnjeni in patentirani “odklopniki” s katerimi si zagotovimo v nočnem ali spalnem času, popolni odklop in enostavni ponovni vklop, vse električne energije v vaših spalnih prostorih.

6.   ZAŠČITA ZA MOBILNE TELEFONE, RAČUNALNIKE IN PODOBNE NAPRAVE

Danes ni več nobenega dvoma, da elektromagnetno sevanje povzroča raka. Nenazadnje je pod številnimi opozorili, zahtevami, protesti in pritiski popustila tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ter potrdila študije strokovnjakov glede možnosti nastanka rakavih obolenj zaradi uporabe mobilne telefonije. Čeprav si težko predstavljamo naša življenja brez uporabe mobilne telefonije, pa se temu ni potrebno odpovedati. Na trgu je možno dobiti več zaščitnih produktov, ki nas ščitijo pred elektromagnetnim sevanjem. Kot najučinkovitejšo, najpreprostejšo in vsakomur dostopno zaščitno napravo velja izpostaviti slušalke za mobilne telefone s posebnim patentiranim zračnim prevodnikom. Za razliko od odtalih žičnih slušalk, poseben patent omogoča zaščito uporabnikovih oči, ušes in možganov pred nevarnim sevanjem. Na tak način se lahko še naprej sproščeno in časovno  pogovarjamo po mobilnem telefonu. Sem zagotovo spadajo zagotovo tudi posebni zaščitni etuiji, v katere damo mobilne telefone, tako da ti sevajo le na mestu, kjer imajo anteno, preprečujejo pa sevanje v vseh ostalih predelih. Na trgu je mogoče dobiti tudi večje število različnih produktov za zaščito pred sevanjem različnih električnih naprav.

V Sloveniji se ekskluzivno z materiali, izdelki in storitvami za varstvo pred elektromagnetnim sevanjem kot prvo in vodilno na tem področju ukvarja podjetje TMINGRAD d.o.o., ekologija, trgovina in storitve d.o.o. (www.tmingrad.si). Za ogled zaščitnih izdelkov, storitev in materialov kliknite na spodnjo ikono:

TMINGRAD

no